Memeyi bıraktırmak

İlk emzirmede anneler biraz çekingen olur. Eskiden aman memem görünmesin diye uğraşırken bebeğinizi doğrmanızla  ortalık yerde açıp emzirirsiniz bebeğinizi ve bu doğal karşılanır, ki doğaldır da zaten. Mahrem yeriniz (meme uçlarınız) artık anonim olmuştur. Artık emzirmenizle birlikte hep memelerinizden, sütünüzden bahsedilir.
"Emiyor mu?" "Emerken bakabilir miyim?" "Sütün nasıl?"  "Ne kadar daha emzireceksin? " gibi sorular bitmez.
Dünya sağlık örgütü annelere 2 yaşına kadar emzirmeyi tavsiye ediyor. Kimi bebek 2 yaşını geçmesine rağmen emmeye devam ediyor. Anneler kendi uygun gördüğü bir dönemde emzirmeyi bıraktırıyor bebeğine ama bu öyle kolay olmuyor. Bir arkadaşım memesine aktardan aldığı sarı sabır otundan sürmüş. Bebeği acı acı diyerek memeden vazgeçmiş. Bir diğer arkadaşım ise siyah göz kalemi ile meme ucunu siyaha boyamış, emmek için memesini açan bebeği siyah birşeyle karşılaşınca korkmuş. 

Gaz Sancıları

Bebicyo nun gaz sancısı pek olmadı, 40 çıkana kadar anlamlandıramadığımız ağlamaları olunca nesi var diye endişelendiğimizde  tavsiye üzeri aldığımız bir ilacı kullandık ve çok memnun kaldık.
Size bundan bahsetmek istiyorum:  INFACOL
doğumdan itibaren kullanılabilinen bir ilaç. Bize kayınvalidem İngiltere den getirmişti.Kutuyu açınca 28 günde tüketmek zorundasınız. Biz daha sonraki kutumuzu Kıbrıs' tan getirttik.

Herkeste farklı reçeteler işe yarıyor. Biz bu çözümden faydalandık ve çok memnun kaldık. Doğumdan itibaren kullanılabilinen portakal kokulu bir damla.
Başka başka : Sab Simplex,  Nurse Harvey's, Zinco, Mylicon Gaz Damlası ve Metsil Gaz Damlasını duyabilirsiniz. Doktorunuza danışarak size uygun bir çözüm bulursunuz umarım. Gaz giderici papatya veya rezene çayını da unutmayalım.

Not: Bu yazı doktor tavsiyesi içermemektedir.

Tuzu Alınmış Peynir

Bebek kahvaltıları için akşamdan kibrit kutusu kadar peyniri suya koyanlardan mısınız?
Ama bakın burada tuzu alınmış, günlük porsiyonlara bölünmüş halde olanı var... 
Pınar Labne 8 li paketler annelere kolaylık sağlıyor.

Güneş Yüzünü Gösterdi- 2

Güneş in zararları hepimiz tarafından biliniyor. Güneş koruma faktörlü krem sürmeden şapka ve gözlük takmadan dışarı çıkmamalıyız. Bebekler çabuk sıkıldığından kafada şapka , gözde gözlük tutmak onlar için çok zor, hemen fırlatıp atmak istiyorlar.
Baby Banz marka gözlükler ayarlanabilir neopren bantları sayesinde gözlüğün bebeğin kafasında durmasını sağlıyor.

Güneş Yüzünü Gösterdi

Nihayet beklenen oldu...Güneş yüzünü gösterdi, ama anne adayları lütfen siz ona yüzünüzü göstermeyin.
Hamileyken güneşte kalmak çok sakıncalı.Dışarı çıkmadan, evde hemen 50+ faktörlü kremlerinizi sürün. 
Sürmezseniz yüzünüzde lekeler oluşabilir, demedi demeyin... Benim tercihim pediatrik ürünlerden yana oluyor. (BABÉ PEDİATRİK GÜNEŞ KORUYUCU SPF 50+) Siz de doktorunuza danışıp uygun bir ürün kullanıp lütfen kendinizi koruyun.


Not: Bu yazı doktor tavsiyesi içermemektedir.

Meyve Sebze Emziği

4 aydan itibaren ufak ufak meyve tattırmaya başladık bebicyo ya.
7.5 aylıkken alttan iki dişi çıkınca herşeyi ısırmaya başladı.Biz çok şükür ki hiçbir kaza yaşamadık ama bazı bebekler büyük bir lokma kopartıp,onu yutamıyor ve sonra panik , telaş vs vs. O an yaşadığınız korku yüzünden de bir daha bebeğinize bir şey tattırmak istemiyorsunuz.
Meyve Sebze Emziği bebeklerin güvenle tadım yapabilmeleri için. Dilimlediğiniz meyve ya da sebzeyi filenin içine yerleştirip fileyi kapattığınızda bebeğiniz  meyveyi lolipop gibi elinde tutabilecek ve filelerin arasından geçtiği kadarını yiyebilecek. ( Bebicyo meyveli tarafı yerine sapı ile dişlerini kaşımaya çalıştığından bizim için kullanışlı bir ürün olmadı. )

Bebek Telsizi (Bebefon)

İlk aylarında bebekler ışıktan, sesten etkilenmeden her yerde her an uyuyabiliyorlar. Sonraları karanlık ve sessiz bir yer arıyorlar. İşte bu noktada Bebek telsizi itiyacı ortaya çıkıyor.  Perdelerini sımsıkı kapattığınız odanın çıkarkende kapısını çekiyorsunuz da sonra ağlarsa duyar mıyım diye tedirginlik başlıyor. Hem TV izleyip hem kapısı kapalı odadan bebeğinizi duymak zor. Bebek telsizinin 2 ünitesi var. Baby(bebek) yazanı bebeğin baş ucuna, Mother(anne) yazanı da yanınıza aldıgınızda iş bitiyor. Bizim satın aldığımız  Weewell marka telsizin ekranında bebeğinizden gelen seslere göre uyuyan bebek, ağlayan bebek gibi simgeler çıkıyor. İsterseniz telsiz gibi bebeğinizle konuşabiliyor yada içindeki klasik müzik parçalarından gönderebiliyorsunuz. Daha  kapsamlı ürünlerde mevcut tabi ki piyasada ama bu ürün bizim beklentilerimizi oldukça karşıladı.

Bebek, Çocuk ve Hamilelere Saygılı Kafeler

Hamileyken dışarıda yemeğe çıktığım ender zamanlarda sadece Kırıntıya gittim. Hem yemeklerine güvendiğim için, hem de ben kapıdan girer girmez sırtıma yastık getirdikleri için. İnsan hamileyken bu tip jestlerden çok hoşlanıyor. 
Şimdi bebeğimle gidilecek yerlerde tercihim yine Kırıntı :) sonrasında NumNum ve Kitchenette. Bu cafelerde bebeğinizi görür görmez, boyama kitabı, boya kalemleri, ve balon getiriyorlar.Kalamış Happy Moons da  minik bir bebek hediye ediyorlar. Rahatça yemeğinizi yemeğiniz için öz veriyle çalışıyorlar. Bitmek bilemeyen taleplerinizi bıkmadan usanmadan yerine getiriyorlar.
Hani bir laf var ya "Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın" işte tam da bundan bahsediyor bence.