Bebek süsleri

Hoş geldin bebek partisi, doğum, diş buğdayı gibi vesilelerle ziyaretinize gelen misafirlerinize hediyelik şekerler ikram edersiniz. Artık kimse sade bir bebek şekeri vermek istemiyor. İşe yarar, hatıra kalıcak bir süs ile birlikte sunuluyor şekerler. Geçenlerde keşfettiğim bir yerden bahsetmek istiyorum.
Doğum günü pastalarında, cupcakelerde süsleme amacıyla kullanılan şeker hamuru modellemeleri hepimiz çok beğeniyoruz ama o kadar emek harcanan o modelleri yemeden atıyoruz.
www.gul-umse.blogspot.com  bu modelleri seramik hamurundan yapıyor. Dolayısıyla süsler hep bizimle kalıyor.
Sırf bebek süsleriyle sınırlı değil hünerleri ama ben konumuz bu olduğundan sadece ondan bahsediyorum. Sayfalarını inceleyip detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ayakları Üşümesin, Kaymasın

Parkeler ve taşlar hızlı adımlarla yampirik yürüyen çocuklarımız için hem soğuk hem de kaygan bir zemin oluyor.
Ev ayakkabılarının ortopedikliği tartışılır. Mümkün olduğunca yalınayak yürümesi tavsiye edilen çocuklarımız için en güzel icat çoraplı patikler.. Ben evde ve misafirlikte bunları kullanıyorum. Eminönünde 5TL ye Selamiçeşme pazarında 7.5TL ye büyük çocuk mağzalarında ise 12TL civarına satılıyor.

Oyuncaklar hakkında

Oyuncak konusu zamane anneleri arasında yine fikir ayrılıklarına neden olan bir konu. Kimisi doğal malzemeden (ki bu genelde tahta oluyor) yapılanları tercih ederken kimi daha rahat olabiliyor. Kızıma hediye gelen ve kullandığı oyuncaklardan üç tanesinden bahsedeceğim.

1. Bu hediye kızıma Dubai deki kuzeninden geldi. ELC Funky Footprints Floor Mat
Kilim gibi yere serip üzerinde açma kapama tuşu olan bu oyuncağı sek sek gibi adım atma ve sayı sayma amaçlı kullabilirsiniz. Adımlar farklı renklere boyanmış ve her renk farklı bir ses çıkartıyor. Benim gördüğümde çok heyecanlandığım, heveslendiğim bu hediye kızımda bir etkilenme yaratmadı.

2. Fisher Price Eğitici Çay takımı 
Kızımın kuzenlerine gittiğinde elinden düşürmediği bu oyuncağı dedesinin hediyesi olduğunu öğrenince, dedesine siparişimizi yaptık ve dedesi kızımada bu çay takımını aldı.
Müzikli bu takım paylaşma, ikram etme gibi duygularını geliştirirken, "Lütfen" ve "Teşekkür ederim" i de öğretiyor.
 

3. Petits Maison Oyun Evi
Bu oyun evi sapı ile kolay taşınabiliyor. İçinden çıkan ev sahibi ve köpeği ile oyun kurmaya yardımcı oluyor. Diğer figürleri de Imaginarium mağazalarından satın alınıp ev hanesi kalabalıklaştırılabiliyor. Kızım bu 1.yaş günü hediyesini çok sevdi.

 


İlk adım ayakkabısı

Çocuklarımızın sağlığı hepimiz için çok önemli. Yürüme konusu mevzu bahis olunca, ayak sağlığı hakkında herkes birşeyler söylüyor. "Çocuk ayakkabısı ortadan bükülücek kadar yumuşak olmalı" "bilekli olmalı" "tam numarasını almalı büyük olmamalı" "bir parmak boşluk olmalı"  ve benzerleri gibi bir çok kafadan, birbiriyle çelişen fikirler duyunca iyisi mi Kifidis e, işin ehline gidip bu konuyu halledelim dedim. 
Tam numarasını aldık, hafif bilekli aldık, çok aşırı yumuşak olmayan, orada "ilk adım" grubunda olan klasik bir çocuk ayakkabısını aldık çıktık. Ben çok beğeniyorum. Klasik bir ayakkabı, evet biraz pahalı ama iki yaşında kadar ayakkabı seçimlerimize dikkat etmeliyiz bence.

Sıralamaya Başlarken

Bebeğiniz rahminize düştüğünden beri her anı heyecanla bekler oluyorsunuz. Hep dönüm noktalarını hayal ederken buluyorsunuz kendinizi.. Ultrason fotografında neye benzeyecekten, ilk kahkahasını ne zaman atıcak, ne zaman emekliycek gibi bir sürü şey.. Hem hiç birşeyi kaçırmamak istiyorsunuz, hem herşey çarçabuk olsun istiyorsunuz. Özellikle de yürüme kısmında... Emeklesin, sıralasın ve yürüsün gitsin diyorsunuz. Maalesef böyle olmuyor. Kimi çocuklar yaşını karşılıyor, kimisi 14 aylık yürüyor. Neyse ki yürümeyen yok. Yürümeye yardımcı birçok oyuncak satılıyor. Kızıma kuzenlerinden gelen ve hala severek kullandığı bir üründen bahsedeceğim:
Playskool İlk Arabam ayağa kalkma zamanı gelen bebeklere destek alma, sürüme, birlikte ilerleme özelliği ile yürümeyi öğretiyor. En önemlisi güven aşılıyor. Kendine güveni gelip yürüme evresini başarıyla tamamlayan çocuklar içinse kapatıp araba gibi kullanılabiliyor. Bence güzel bir bir yaş hediyesi olabilir :)