Pepee

Birgün oyuncakçıda kızımın "Pepee Pepee" diye bağırdığını duyunca çok şaşırdım. Bu çizgi filmi evde hiç izletmemiştim de nereden biliyordu Pepee yi... Sonra aklıma geldi geçenlerde kuzeni Kerem ile bir araya gelmiş onun Pepee li oyuncağıyla oynamıştı. O kısacık anda hemen aklına yazdı demek ki.. Ben de hemen ona aynı oyuncağı aldım.

Pepee Neşeli Kule en favorimiz bu aralar. Bayılıyor kuleyi dikmeye sonra da bir darbeyle yerle bir etmeye :)))

Bebek Bakarken Olmazsa Olmaz - 3

Hastaneden bebeğinizle eve geldiğinizde hayat "emzir-uyut-altını değiştir" kadar basit  bir döngüde geçmiyor ne yazık ki...
Ben kucağımda kızımla eve geldiğimde hemen emzirmeye başlamam gerekiyordu ama ne kızım emebiliyordu ne de sütüm geliyordu. Hastanedeki emzirme hemşiresiyle çok rahat hallettiğimiz bu konu evde imkansız bir göreve dönüşmüştü. Hemen hastaneyi aradım, bana sıcak bir duş almam gerektiğini sonrada sütümü makine yardımıyla sağıp bebeğe kaşıkla içirmem gerektiğini söylediler. İşte bu noktada ihtiyaçlar ortaya çıktı.

1. Sterilizasyon Cihazı:  Sütü sağmaya başlamadan önce memenize ve süte değecek herşeyi steril etmeniz gerekiyor. bir sürü büyüklü küçüklü parçayı rahatça içine koyabileceğiniz pratik birşeye ihtiyacınız var.
Benim kullandığım ve tavsiye edebileceğim, yuvarlak ve yüksek olmasıyla öne çıkan ürün şu:

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-avent-ekspress-elektrikli-buharli-sterilizasyon-cihazi-scf27434/productDetails.aspx?productId=oyunakmscf27434&categoryId=23021014


2. Süt sağma makinesi:
Arkadaşım Nazlıhan ın verdiği "Medela Mini Electric" i kullanıyordum. Pratik ve tatmin edici bir aletti.
Daha sonra başka bir dostumuz "Medela Seyahat tipi " pompasını verdi.ve benim favorim bu oldu. Emiş gücü diğerine göre çok fazla olan bu alet çantasıyla da her gittiğiniz yere taşıma imkanı sağlıyor. Fiyatı diğerinin nerdeyse 4 katı. Hızı herşeye değiyor o ayrı... O kadar parayı bağlamak istemiyorsanız hastane tipi süt pompoası kiralayabilirsiniz.Onlarda gücü yüksek aletler. Çalışan bir anneyseniz ve pompayı işyerinde kullanacaksınız hastane tipi aleti kullanamazsınız. O zaman ilk iki dediğim arasında bir tercih yapmalısınız.

3. Biberon:
Yukarıda bahsettiğim olay evdeki ilk günümüzde oldu. Eve gelir gelmez strelizatöre, pompaya, biberona ihtiyaç duymuştuk bile. Sütü sağdık ve biberona koyduk sonra onun emziğine alışıp benim meme ucumu yadırgamasın diye vazgeçip kaşıkla verdik. Hamileyken cam biberon almalıyım diye evden çıkmıştım fakat hiç bir yerde bulamamıştım gerçi  artık biberonlar "BPA free" ve bebek marketlerinde buna uygun olanlar satılıyor. O gün kaşıklı biberon alana normal biberon hediye diye NUK almıştık. Bir iki kere bebeğim olmadan dışarı çıktığımda, ve bir gün de hastalandığımda sütümü sağıp biberon vasıtasıyla verdik kızıma onun dışında pek tecrübem yok aslında bu konuda o yüzden kısa kesiyorum. Ayına uygun olarak alıp elinizin altında bulundurmanız gereken bir ürün bu kısmı net.

Nasıl Taşımalı?

Bebeğiniz doğmadan bir çok şeyi alıp almamakta tereddüt ediyorsunuz. Birinin al dediğini diğeri fuzuli buluyor.. Diğerinin olmazsa olmazını öbürü hiç kullanmamış olabiliyor. Bunların başında "kanguru" geliyor.
Kanguru geç tanışılan, çok yaygın kullanılmayan ama hep heves edilen bir araç. Bana görümcemden geldi. o kendisi almış fakat hiç rahat edememişti. Eşim ve ben çok memnun kaldık. Bebek arabasını indirip bindirmeye üşendiğimiz, kısa mesafe yürüdüğümüz ya da bebek arabasının giremeyeceği engebeli arazilerde doğa yürüyüşleri yaptığımızda işimize çok yaradı. Kızım kanguruda hep uyuya kalıyordu. Biz de göğüsümüzdde oyle uyumasından memnun kalıyorduk. Araba gibi teferruatlı olmadığından belki de hoşumuza gitti.
Kullandığımız kangurunun markası ve modeline buradan bakabilirsiniz: http://www.infantino.com/product.cfm?product_id=1193

Kanguruyu kullanmaya başlamanız için bebeğiniz 3.5kg dan fazla olmalı deniyor ama 3600grken içine koyduğunuzda size hiç güven vermiyor. Biz o küçüklük döneminde  "sling rider" denilen modeli kullandık. yakın mesafelerde sling rider ile yürümek beni çok rahatlatıyordu. Daha sonra bu modelin bebek ölümlerine yol açabileceği bu sebeple geri çağrıldığını duydum. İster kanguru , ister sling rider olsun bebeğinizi orada kaderine bırakıp gönül rahatlığı ile saatlerce birşey yapamazsınız. İşiniz uzunsa ve bebeğinize dikkat veremiyecekseniz bebek arabası kullanınız. Yoksa yazımda bahsettiğim ürünleri kullandım ve çok pratikler ama dikkati elden bırakmamak gerekiyor.


Bebeklerin anneyle tensel temas yaşaması açısından, annenin kalp atışlarını duydukça rahatlaması açısından bebeği üzerinde taşımanın önemine inanıyorum. Zaten bakınca sokakta çingenelere, Karadeniz de yaylalardaki kadınlarımıza herkes bebeğini sırtına bağlıyor. Bir daha hamile kalırsam "wrap sling" denilen bu yöntemi deneyeceğim.