Hurriyet Gazetesi

25 Mayis Cuma tarihli gazete haberi her zaman savundugum birseyin bilimsel aciklamasini yapmis...

UniBaby

Bebekleri doğduğundan beri Uni Baby Yenidoğan kullanmaktan vazgeçemeyen annelere müjde!!...

Cuma günü kapımda Ataman Kimya nın gönderdiği koliyi görünce çok sevindim. İçinde Uni Baby nin yeni serisine ait Uni Baby Pure, Uni Baby Natural, ve Uni Baby Cream ıslak havlu serilerinden vardı. Hepsini denedim.. İlk olarak şunu söylemeliyim bu üç ürünün üçünde de "alkol, paraben, ve boya" yok, ikinci olarak da ürünlerine tek elle, otomatik açılır kapak eklemişler ki çok pratik olmuş.


*** Uni Baby Natural; %100 organik papatya suyu, %100 organik aloe vera içeren  adı üstünde naturel bir ürün. Papatya suyu cildi enfeksiyonlara karşı korurken, yatıştırıcı etkisi cildi rahatlatıyor. Aloe vera ise sakinleştirici, kızarıklık giderici ile bebeğinizin tahriş olmasını engelliyor. İçinde bulunan gliserin ise nemlendirici özelliği taşıyor.

 




*** Hassas ciltli bebekler için özel olarak geliştirilen Uni Baby Pure ıslak “pamuk” mendil, Uni Baby Yenidoğan kullanımını tamamlayan bebeklerde devam mendili olarak kullanılabilir.









*** Uni Baby Cream, pişik önleyici krem içeren Türkiye deki tek ürün... içeriğindeki allantoin ve badem sütü sayesinde düzenli kullanıldığında pişiği önler ve bakım yapar.



SMA (Esema Mama)

Dün Ender Saraç a ait Hay Sağlık Merkezinde 20 kişilik bir grup Pfizer SMA nın davetlisi olarak toplandık.
Çok güzel bir sohbet ortamı oldu.
SMA (Esema) yı duymayınımız yoktur, duymayanlarda annelerine sorabilir, bir döneme damgasını vurmuş mamadır. Bizler daha çok eş dost tavsiyesi ile ya da fiyat ve kampayalar sayesinde mama seçiyoruz. SMA eczanelerde satıldığından onun hakkında yeterli bilgim yoktu. Dün Ender Saraç ın detaylı anlatımıyla bilgilendik, şimdi orada konuştuklarımızdan sizler için derlediklerimi paylaşacağım.

Çalışma hayatı ve  karşılaştığımız günlük stres emzirme dönemindeki kadınların sütünün kalitesini azalttı. Artık sütü gelmeyen veya işe dönünce sütü kesilen çok örnek duyuyoruz. Bence anne ve bebeğin aynı ortamda olması ve annenin mutlu ve huzurlu olması, uykularını tam alması sütü arttıran baş faktörler. Sonrasında beslenme geliyor tabi ki...

Türkiye' de çocukların ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenme oranının %3 olduğunu biliyor muydunuz?

Bebekler için en iyi şey mucizevi olan anne sütüdür. Anne sütü  bebeğinizin ihtiyacı olan protein, yağ, karbonhidrat, demir, vitamin ve minareller gibi her türlü besin öğesine ideal derecelerde sahiptir. Beslenme döneminde anne sütünün yetersiz kaldığı dönemlerde bebeğinizin gelişimini destekleyecek, içinde şeker, nişasta bulunmayan ürünler tercih etmelisiniz.. Anne sütünün belirgin bir tadı bulunmaz. Nişastalı şekerli ürünlere alıştırırsanız bebeğinizin anne sütünü red etme oranı artar. Bebeğinizin büyüme persentillerinde önemli olan boy persentili olduğunu unutmayın. Yağ hücrelerinin  2 yaşa kadar oluştuğunu daima hatırlanmalı  bebeklerin beslenmesine gereken hasasiyet gösterilmelidir.

Anne sütünün için de kaliteli protein olan "whey proteini"  yer almaktadır. Kaliteli protein whey bebeğin kendisinin sentezleyemediği  elzem amino asitleri içerir . Ayrıca baskın whey proteini alfa-laktalbumin içerir.  Alfa-laktalbumin bebğinizin açlık, ruh hali, uyku düzenini etkileyen hormonların üretimine öncülük yapar.
SMA, bebeğin  büyümesi ve gelişimi için gereken tüm amino asitleriyeterli derecede ve kalitede içerir, protein bebeğinizin tüm protein ihtiyacını karşılar, Her protein aynı değildir diyen SMA nın sloganı " Bebeğinizin iyi büyüsün, iyi yaşasın!".

***SMA nın açılımı ingilizcedeki "Simulated Milk Adaptation" ifadesinin baş harfleridir.

Ayarlanabilir Yatak Bariyeri

Bebek karyolası 2 yaşından sonra çocukları pek tatmin etmiyor. Tek kişilik yatak düşme vakaları yüzünden korkutucu gibi görünse de yanına kıvrılma özelliği ile pratikte geliyor. Eğer erişkin yatağına geçmediyseniz  sorun yok ama geçtiyseniz , yatağın bir tarafını duvara dayayıp diğer tarafa yastıklardan barikat kurmanıza gerek kalmadı. Ayarlanabilir yatak bariyeri ile bu sorun çözülüyor. Bize Gürsel Halamız tarafından verilen bu ürün, bir çok internet sitesinde satışta... Bazen kızımız aramızda yattığında babası sabah işe giderken kendi tarafına hemen bariyeri koyuyor. Bizim çok işimizi gördü ve içimizi rahat tuttu.. Siz de bir inceleyin!

Gymboree Annelerinden Çocuklarının Çok Sevdiği Yemek Tarifleri

12 Mayıs Cumartesi Günü Ulus Gymboree deydik kızımla. Geliri okul öncesi eğitimi destekleyen projelere aktarılacak "Gymboree Annelerinden Çocuklarının Çok Sevdiği Yemek Tarifleri" isimli kitabın tanıtımı vardı.
Girişte 50TL karşılığında kitaptan aldım, ve içeri girdik.. Kitapta tarifi bulunan bütün anneler oradaydı ve tabi çocukları.....Çocuklar kudur kudur kudurdu... DJ den "waka waka" yı tekrar çalmasını mı isteyen ararsınız, trambolinden inmek istemeyen mi , gymboree öğretmenleri eşliğinde annesine anneler günü kartı hazırlayan mı... Her türlü çocuk yapısına göre aktivite vardı.. Keyifli bir iki saat geçirdik. Kukileta nın catering i ile de sunumu çok şık aperatifler vardı fakat ben kızımın peşinde koşmaktan bir tek cupcake in tadına bakabildim...
Eve gelince kitabı detaylıca inceledim, anneler çocuklarının sevdiği yemek tariflerini koyarken sağlıklı olmalarına da özen göstermiş. Hepsi denenmiş 135 tarif bulunan bu kitabı alıp hem işinize yarayan tarifleri dener hem de bağış yapmış olursunuz.

Mozeck.org

Merhaba anneler,

Bugun sizlere bir blog cekilisini haber vermek istedim.
Çocuklarimizin keşfetmesini, yeni şeyler öğrenmesini, doğa sevgisini pekiştirmelerini ve bizleri organik ürünler kullanmaya teşvik etmek amacıyla " Mozeck.org " 2 adet Caillou yap-bozu hediye ediyor...

Çekilişin şartları çok basit:

1- Sayfaya üye oluyorsunuz (ben yaptim)
2- Çekilisle ilgili postun altina yorumunuzu bırakın. (ben biraktim)
3-Çekiliş haberini facebook ve twitter'da paylaşın.
4-Blog'unuza haber yaparsaniz kesin birşey yolluyorum diyor Mozeck. (ben su an yapiyorum)

O da sizden oyuncağınız ulaşınca "hayır" dualarınızı bekliyor. Bir de hediyeniz yap-boz ile fotograf yollamanizi...


Sansinizi deneyin ... Bol sans!...

Aquababies

Nihayet bir rüya gerçek oldu. Bebekler için yüzme dersleri başladı.
http://aquababies-tr.com/tr/ den detaylı bilgi alabilirsiniz. Ben kızımı yüzmeye yazdırmak için çok heyecanlı ve hevesliydim. Bu ay ki programlara yer kalmamış ama sıraya girdim adımızı yazdırdım bekliyorum.  En güzel en rahatlatıcı bu sporu ve güvenliği açısından da su üstünde durmayı ne kadar erken öğrense o kadar iyi..
Detayları derslere katılma şansı bulduğumda aktaracağım şimdilik bu sizleri bilgilendirme yazısıdır:))

The Loli Shop

Önce Mia-Postasında okumus ve bu fikri çok sevmiştim. Bugun bir de liseden sınıf arkadaşımın kardeşinin bu işin başında olduğunu duyunca hemen bu yazıyı hazırlamam gerektiğini düşündüm.
Hepimiz düğün, doğum ya da çocuklarımızın doğum günlerinde misafirlerimiz için ağzımızın tadı hiç bozulmasın manasında şeker- çikolata dağıtıyoruz ve bunun farklı ve özel olmasını istiyoruz.
Loli Shop işte tam da bunu yapıyor. El yapımı şekerlere özel desenler ve güzel aromalar katıyorlar. Hem göze hem de damak tadınıza hitap ediyor. Güzel sunumlarıyla ilgi çeken bu şekerler yaz aylarında eriyen çikolataların karşısında güçlü bir rakip bence...
Bence bir göz atın:
http://www.thelolishop.com.tr/