Makarna

Günlük  dengeli beslenme ihtiyaçlarımız  düşünüldüğünde karbonhidrat önemli bir yer kaplamaktadır.
Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur. Makarna yapımında ekmeklik buğdaydan farklı olarak durum buğdayı kullanılır, dolayısıyla içinde protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. 
Doktorumuz bebicyo nun ana öğününü hazırlarken et, sebze ve karbonhidrat grubundan dönüşümlü olarak pilav, bulgur, irmik ya da makarna kullanmamız gerektiğini öğütlemişti. Makarna gününde mutlaka Barilla Piccolini kullanıyorum artık. Yeni çıkan bu ürün katkı maddesi içermiyor ve içeriğinde %25 sebze püresi var.
Özellikle çocuklar için üretilen Piccolini, aynı zamanda tüm ailenin tüketimi için de mükemmel bir seçim. “Dengeli beslenme Piccolini ile başlar.” sloganıyla yola çıkan marka, çocuklara sebze yedirmenin en lezzetli ve eğlenceli yolu olarak kendisini konumlandırıyor.


Ben havuç-domateslisini denedim. Şimdi teker teker diğer çeşitlerini deneyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder