İsyanım var

tek başına çocukla dışarı çıktığında tuvaletin gelse ne yapabilirsin? Hiç başınıza geldi mi? Engelli WC si varsa bebek arabasıyla içeriye girebilirsiniz birlikte ama ya olmayan yerlerde?? o zaman maalesef bebeğinizi arabasından çıkarıp kucağınıza alıp, arabayı v eşyalarınızı dışarıda bırakıp kabine girersiniz. tek elle donunuzu indirip..off zor iş..hiç düşündünüz mü??!!

Babası ve bebeğiniz birlikte dışarı çıksalar peki... Bebeğinizin altını değiştirmesi gerekse babanın... erkekler tuvaletinde alt açma ünitesi var mı? hayır !!!e nasıl olacak??


Teşekkürler Türkiye bizlerle ilgilenmemeyi seçtin diye.. :(

Anneler lütfen dikkat edelim

Gazeteden okuduğum ve aklımdan hiç çıkartamadığım 3 tane habere yer vereceğim. Bu haberler kulağımıza küpe olmalı.. Böyle acı tecrübeleri hiç bir anne nin yaşamaması dileği ile...


1. Lütfen uçuğunuz varken bebeğinizi öpmeyin!


Anneden öldüren öpücük
İLK defa anne olan İngiliz Charlotte Karem yeni doğan bebeğini, öptüğü için kaybetti. Mira adını verdiği kız bebeğinin ölümüne, dudağında çıkan uçuğun neden olduğunu öğrenen anne yıkıldı. Minik bebek, uçuktan bulaşan herpes virüsü nedeniyle bir kaç gün içinde öldü. 32 yaşındaki Charlotte hastanede doğum yaptıktan bir gün sonra dudağında uçuk çıktı. Talihsiz anne, dudaktaki yaranın bebeğine zarar verip vermeyeceğini hemşirelere sordu. Uçuktan herpes virüsü geçti Hemşireler ‘Uçuk bebeğe zarar vermez’ dediler. Anne de, bebeğini uçuklu dudağıyla öptü. Anne hastaneden evine gönderildi ancak kısa süre sonra bebek yaşamını yitirdi. Küçük Mira’nın bağışıklık sistemi herpes virüsüne karşı yeterince gelişmemişti. Doğumdan önce annede uçuk çıksaydı, bebek anne karnında bu virüse karşı bağışıklık sistemini geliştirmiş olacaktı ve ölmeyecekti. 30.Ekim.2008


2. Lütfen bebeğinizi yalnız bırakmayın!

Arabada Unutulan Nisa Bebek Öldü

Antalya'da cezaevindeki babasını ziyaret eden annesi tarafından yaklaşık 4 saat arabada bırakılan 1 yaşındaki kız çocuğu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, geçen ay Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşini ziyarete giden S.G, 1 yaşındaki kızı Nisa'yı arabada bıraktı. Yaklaşık 4 saat sonra ziyaretten dönen kadın, kızını arabada baygın buldu.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve oksijen yetersizliği nedeniyle beyninde hasar oluşan Nisa, yapılan tüm müdahalelere rağmen bir ay sonra öldü.  09.Haziran.2011


3. Bebeğiniz uyurken yatağında veya üzerinde birşey bırakmayın!

Ağzına tülbent giren bebek öldü

Kahramanmaraş'ta, sinekten korunmak için yüzüne örtülen tülbentin ağzına girmesi sonucu 6 aylık Nisa Askara yaşamını yitirdi. Aksara çifti, dün 6 aylık bebekleri Nisa'yı, bakması için Bahçelievler Mahallesinde oturan anneannesi Elif Doğan'ın yanına bıraktı. Minik nisayı yatıran Doğan, sineklerin rahatsız etmemesi için torununun yüzüne tülbent örttü. Bir süre sonra tülbenti kaldıran anneanne Doğan, küçük Nisa'nın yüzünün morardığını ve nefes almadığını fark etti. Torunun sağlığından endişe eden Doğan hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, Nisa bebeği suni teneffüsle hayata döndürdü.

Ambulansla Nisa bebek, Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Nisa Askara doktorların tüm çabasına karşın bugün yaşamını yitirdi.  09.Haziran.2011


Milupa Anne Bebek Kulübü

Şu adresten Milupa Anne Bebek Kulübüne üye olabilirsiniz.
http://www.milupa.com.tr/Inside.aspx?Page=Uyelik&utm_nooverride=1&gclid=COm019z6qqkCFca-zAoduStpKQ

Belli dönemlerde size özel mailler atıp, evinize döneminize uygun özel gönderimlerde bulunuyorlar.
Gönderilerinin içindeki mektup ve ufak tefek hediyeler benim çok hoşuma gidiyor. Her anne mutlaka Milupa kullanıyor zaten, dolayısıyla indirim kuponları  için bile değer :))))

Anne Bebek Kulübünden 2010 yılına ait istatistikler…
• 2007 yılında bebekler en çok Eylül ayında doğmuştu ve bebekler en çok Başak burcuydu.
• 2008 yılında bebekler en çok Ocak ayında doğmuştu ve bebekler en çok Oğlak burcuydu.
• 2009 yılında bebekler en çok Mart ayında doğdu ve bebekler en çok Balık burcu.
• Milupa Anne Bebek Kulübü’nün üyelerinin en çok kullandığı bebek isimleri de sırasıyla Arda, Zeynep, Efe, Elif, Ege ve Nehir

Fotoğraf Burçin Çobanoğlu

Geçmiş geçmişte kalmasın, elimizde belgeler olsun hiç bir anımızı unutmayalım, bizden çoook sonraları bile bakıp neydik nasıldık bilsinler diye fotoğraf çektiriyoruz. Sosyal medya ile fotoğrafa merak hızla arttı.. Belli başlı fotoğrafçıların tekelinden çıktı fotoğrafçılık mesleği geniş alanlara yayıldı ve farklı vizyonlarda gençler fotoğrafçılık mesleğine gönül verdiler. Çok da iyi oldu. Oldum olası fotoğraf bakmayı çok seven biriyim..Evlenirken "gelin takip" denilen kısmı atlayıp açık havada biraz fotoğraf çektirdik ama bebicyonun doğumunda bu konuya özenmek istedim. Bankada çalışırken tanıştığım yakın arkadaşım olan Burçin Çobanoğlu nun bankadan ayrılıp fotoğrafçı olması sürecini yakından takip etmiş ve ne kadar başarılı işlere imza attığını görmüştüm. İlk gününden beri ona inanmıştım ve gerçekten de konusunda başarılı olmuştu. Hemen Burçinle iletişime geçip doğuma bir ay kala stüdyosunda buluştuk ve bebicyonun babası ile kocaman karnımı vurgulayacak duygusal, komik, romantik pozlar verdik. Bu gibi şeylerde hemen sıkıntılanan eşim kızı için beni şaşırtan bir performans sergiledi.. Doğum sabahı ise Burçin bizden önce hastaneydi:) beni ameliyathaneye aldıklarında epidural yapılırken ben bir yandan eşim ile fotoğrafçıyı içeri almadınız, bir dakka sakın başlamayın diye ekibi uyarıyordum. Kızımı kucağıma verdiklerinde nasıl ağladığım, annemin sevinci, bebicyonun ilk tartılması, boy ölçülmesine kadar her detayda Burçin deklanşöre basmış sağolsun. Şimdi baktığımda albüme o günlerimizi dün gibi hatırlıyorum. Eline sağlık Burçin.

Makarna

Günlük  dengeli beslenme ihtiyaçlarımız  düşünüldüğünde karbonhidrat önemli bir yer kaplamaktadır.
Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur. Makarna yapımında ekmeklik buğdaydan farklı olarak durum buğdayı kullanılır, dolayısıyla içinde protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. 
Doktorumuz bebicyo nun ana öğününü hazırlarken et, sebze ve karbonhidrat grubundan dönüşümlü olarak pilav, bulgur, irmik ya da makarna kullanmamız gerektiğini öğütlemişti. Makarna gününde mutlaka Barilla Piccolini kullanıyorum artık. Yeni çıkan bu ürün katkı maddesi içermiyor ve içeriğinde %25 sebze püresi var.
Özellikle çocuklar için üretilen Piccolini, aynı zamanda tüm ailenin tüketimi için de mükemmel bir seçim. “Dengeli beslenme Piccolini ile başlar.” sloganıyla yola çıkan marka, çocuklara sebze yedirmenin en lezzetli ve eğlenceli yolu olarak kendisini konumlandırıyor.


Ben havuç-domateslisini denedim. Şimdi teker teker diğer çeşitlerini deneyeceğim.