SMA (Esema Mama)

Dün Ender Saraç a ait Hay Sağlık Merkezinde 20 kişilik bir grup Pfizer SMA nın davetlisi olarak toplandık.
Çok güzel bir sohbet ortamı oldu.
SMA (Esema) yı duymayınımız yoktur, duymayanlarda annelerine sorabilir, bir döneme damgasını vurmuş mamadır. Bizler daha çok eş dost tavsiyesi ile ya da fiyat ve kampayalar sayesinde mama seçiyoruz. SMA eczanelerde satıldığından onun hakkında yeterli bilgim yoktu. Dün Ender Saraç ın detaylı anlatımıyla bilgilendik, şimdi orada konuştuklarımızdan sizler için derlediklerimi paylaşacağım.

Çalışma hayatı ve  karşılaştığımız günlük stres emzirme dönemindeki kadınların sütünün kalitesini azalttı. Artık sütü gelmeyen veya işe dönünce sütü kesilen çok örnek duyuyoruz. Bence anne ve bebeğin aynı ortamda olması ve annenin mutlu ve huzurlu olması, uykularını tam alması sütü arttıran baş faktörler. Sonrasında beslenme geliyor tabi ki...

Türkiye' de çocukların ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenme oranının %3 olduğunu biliyor muydunuz?

Bebekler için en iyi şey mucizevi olan anne sütüdür. Anne sütü  bebeğinizin ihtiyacı olan protein, yağ, karbonhidrat, demir, vitamin ve minareller gibi her türlü besin öğesine ideal derecelerde sahiptir. Beslenme döneminde anne sütünün yetersiz kaldığı dönemlerde bebeğinizin gelişimini destekleyecek, içinde şeker, nişasta bulunmayan ürünler tercih etmelisiniz.. Anne sütünün belirgin bir tadı bulunmaz. Nişastalı şekerli ürünlere alıştırırsanız bebeğinizin anne sütünü red etme oranı artar. Bebeğinizin büyüme persentillerinde önemli olan boy persentili olduğunu unutmayın. Yağ hücrelerinin  2 yaşa kadar oluştuğunu daima hatırlanmalı  bebeklerin beslenmesine gereken hasasiyet gösterilmelidir.

Anne sütünün için de kaliteli protein olan "whey proteini"  yer almaktadır. Kaliteli protein whey bebeğin kendisinin sentezleyemediği  elzem amino asitleri içerir . Ayrıca baskın whey proteini alfa-laktalbumin içerir.  Alfa-laktalbumin bebğinizin açlık, ruh hali, uyku düzenini etkileyen hormonların üretimine öncülük yapar.
SMA, bebeğin  büyümesi ve gelişimi için gereken tüm amino asitleriyeterli derecede ve kalitede içerir, protein bebeğinizin tüm protein ihtiyacını karşılar, Her protein aynı değildir diyen SMA nın sloganı " Bebeğinizin iyi büyüsün, iyi yaşasın!".

***SMA nın açılımı ingilizcedeki "Simulated Milk Adaptation" ifadesinin baş harfleridir.

3 yorum:

  1. :-) bu yazını da sonuna kadar okudum sanki bebeğim hala ufakmış gibi... Ama doğru diyor Ender Abi, ben de Amerika'dan gelmiştim o yaz ve çocuğuma alacak mama aradım . Aptamil sanki bana biraz "aptal" yapmaya meğilli gibi geldi. Bütün mamaları da tek tek ben denedim önce bunu da belirteyim. SMA 'yı internette gördüm. İçinde DHA olduğundan bebeğin daha akıllı olmasına yardımcı olur gibi geldi. Kısacası tadı aptamile DHAlı. Hep aynı mamayı kullanmamak lazımmış çünkü sonra alışkanlık yapıyormuş. O yüzden bir kutu ondan bir kutu bundan :) Sadece organic mama vardı "earths best" o çocuğu kabız yapıyordu ondan onu kullanmadım çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebekleri büyüttük.. ama ikinciler için , eş dost için bilgilerimizi hep taze tutmalıyız değil mi :)

      Sil
  2. SMA mamayı bu siteden http://www.mamamarketi.com/sma başka bir yer var mı?

    YanıtlaSil