Memeyi bıraktırmak

İlk emzirmede anneler biraz çekingen olur. Eskiden aman memem görünmesin diye uğraşırken bebeğinizi doğrmanızla  ortalık yerde açıp emzirirsiniz bebeğinizi ve bu doğal karşılanır, ki doğaldır da zaten. Mahrem yeriniz (meme uçlarınız) artık anonim olmuştur. Artık emzirmenizle birlikte hep memelerinizden, sütünüzden bahsedilir.
"Emiyor mu?" "Emerken bakabilir miyim?" "Sütün nasıl?"  "Ne kadar daha emzireceksin? " gibi sorular bitmez.
Dünya sağlık örgütü annelere 2 yaşına kadar emzirmeyi tavsiye ediyor. Kimi bebek 2 yaşını geçmesine rağmen emmeye devam ediyor. Anneler kendi uygun gördüğü bir dönemde emzirmeyi bıraktırıyor bebeğine ama bu öyle kolay olmuyor. Bir arkadaşım memesine aktardan aldığı sarı sabır otundan sürmüş. Bebeği acı acı diyerek memeden vazgeçmiş. Bir diğer arkadaşım ise siyah göz kalemi ile meme ucunu siyaha boyamış, emmek için memesini açan bebeği siyah birşeyle karşılaşınca korkmuş. 

5 yorum:

  1. Su anda kucagımda zevkle emzirdiğim kızımın dişleri cıkınca ben bıraktırmayı düşünüyorum. Ona bıraktırırım da ben ondan nasıl vaz gececegim beni düşündüren o asıl...

    YanıtlaSil
  2. evet ya o bağ inanılmaz... Kızım 20 gün sonra bir yaşına girecek ve alttan ve üstten olmak üzere 6 dişi var.. ama hala kıyamıyorum... bir de nasıl uyuturum memeyi kesersem diyorum :S

    YanıtlaSil
  3. :) bizim kızımız "Mila" hala çıkarmadı dişini 19 Haziranda 8 ayını dolduracak. Ben 4.5 aylıkken cıkarmısım ilk dişimi. İsmini Nazlı koymam gerekiyormuş dogmak için de cok bekletti zaten.

    Ben yokken eşimin uyutma taktiği var. Tamamen halsiz kalana kadar ağlamasına izin veriyor. Susunca yanına alıp maç özetlerini seyrediyorlar. Bi bakıyoruz kızımız öylece uyuyuvermiş :)

    YanıtlaSil
  4. Deryaaaa nooldu yazılar. Gittikçe azalmış bakıyorum. Su meme bıraktırma işini ne yapacagızz. Sendeki durumlar nedir. Bıraktınız mı hala devam mı yoksa?

    YanıtlaSil
  5. YAz rehaveti ile biraz ara vermiş oldum. Bir iki haftaya baslarım yazmaya. İlgin için teşekkürler.

    Birinci yas gunundeki Dr.kontrolünde doktorumuz istersen artık kesebilirsin sana kalmış demişti... Ben ne yapsam diye düşünürken kendiliğinden bırakıverdi kızım. Emzirmek için yan yatırmaya çalıştıkça kavga kıyamet kollarımda dikelmeye çalıştı.. Sütümde azalmış ki ya da bitmiş ki öyle memede biriken süt gibi bir sıkıntımda olmadı.

    YanıtlaSil