Elektrik Prizleri ve Aydınlatma

Bebeğiniz doğmadan önce güvenlik önlemleri adına evdeki prizlerin tümünü değiştirip bebek koruyuculu priz takabilirsiniz. Eğer bu işlem zor diyorsanız piyasada satılan Bebek Koruyucu Priz aparatından alıp bütün açıkta kalan prizlerinize takabilirsiniz. Nedeni bilinmez ama bebekler oyuncaklarıyla oynamaktan çok kablolara, prizlere,  
terliklere gidip onları kurcalamak ve ağzına sokmaltan zevk alıyor. Bebeğiniz ayaklanmadan evi güvenli hale getirmek sizi rahat ettirir.


Bebeğinizin beşiğinde sizin odanızda yattığı dönemlerde uyurken uyanık mı ne yapıyor gibi meraklardan kapkaranlık bir odada yatamıyorsunuz,dolayısıyla yumuşak bir aydınlatmaya ihtiyacınız var. Baş ucu lambası bu zamanlar olmazsa olmazınız haline geliyor. Bebekler ilk aylarında ışıktan rahatsız olma gibi birşey bilmediklerinden odanızda başucu lambanız açık yatmanızda sakınca yok. 




Bebeğiniz odasında yatıyorsa da ya o oda içinde bir başucu lambası edinin ya da ışık açma düğmesini Dimmer anahtarlı hale getirin...Böylece bebeğinizin odasına girdiğinizde ışığı kademeli olarak arttırarak açabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder