Katı Gıdalara Geçiş Dönemi

Katı gıdalara geçişte öncelikle bir sürü önlüğe ihtiyacınız olacak. Arkası cırt cırtlı önlükler ilk günlerde bebeğinize büyük gelebilir. İpli önlük bulabiliyorsanız bunlardan alın. Dışarı çıktığınızda  IKEA' nın lokantasına veya Mc Donalds a uğrarsanız oradaki önlüklerden kullanabilirsiniz. çok güzel ve pratikler, keşke satsalar. 

Eğer bebeğiniz oturmaya başladıysa nasıl bir mama sandalyesi almalıyım diye düşünmeye başlamışsınızdır. Pahalı demezseniz tekerlekli ayakları ile Chicco Polly pratik olacaktır. Ama teferruatsız birşey arıyorum diyenlerdenseniz IKEA nın antilop isimli ürünü tam size göre.

Mamaları çay kaşığı ile verebilirsiniz ama bir yandan metal kaşık bebeğinizin damağına çarpınca içiniz ürperiyorsa plastik kaşık almalısınız. Dışarı çıkarken rahatça yanınıza alabilmeniz açısından kutulu modelleri tercih edebilirsiniz. Bebeğin ağzına uygunluğu açısından en kullanışlı model Tupperware in.

 Tupperware demişken diğer ürünlerinden de bahsetmeliyim. Kulplu mama kabı çok kullanışlı.

ve bir de eğer devam sütü kullanan bir anneyseniz biberona mamayı dökerken çok rahat edeceğiniz ve toz mamayı rahatça yanınızda taşıyabilmenize olanak veren  Mama Kutumdan edinmelisiniz.

Evet biliyorum porselen kaplar çok şık gözüküyor ama maalesef bebeğinizin bunları el çabukluğu ile yere düşürme ihtimali var. Kazaları önlemek adına en azından birinci yaşına kadar bu tip ürünler kullanmak daha doğru olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder